mandala tekenen noordwijk bedoeling
mandala tekenen noordwijk bedoeling mandala tekenen noordwijk bedoeling

Mandala tekenen?

Home Mandala tekenen? Verdiepingscursus Wat is tekenen? Wat is een mandala Wat kun je er mee? Mandalatekencursus? Voor wie? Beginnen met mandalatekenen De grote cyclus Chakracursus bijna vol Keltisch tekenen Numerologie Symboolkaarten Workshops en nieuws Persoonlijke noot Kontakt

Naar het zich laat aanzien is er in ons huidige tijdperk een grote behoefte en verlangen naar de tijd “toen alles nog overzichtelijk was’. We bedoelen daarmee dat we ‘ de tijd nog hadden’, gezellig spelletjes te doen, koken zoals grootmoeder deed en sporten zonder hightech uitrusting.

Anderzijds zijn we natuurlijk ook dol op de moderne tijd, met al zijn technische hoogstandjes en dat we met iedereen over de hele wereld kunnen chatten en mailen (wie had dat twintig jaar geleden gedacht), de TV niet meer weg te denken is uit onze huizen en we verschillende keren per jaar van een welverdiende vakantie genieten.

En toch, wanneer het er op lijkt dat alles mogelijk is, zorgt deze zelfde tijd en techniek voor onrust, onvrede, stress en onmogelijkheden. Want wanneer je alles wilt doen wat mogelijk lijkt, heb je daar veel tijd, energie en geld (allemaal dezelfde energie) voor nodig. Je moet vooral niet te lang wachten met alles, want morgen is er al weer iets anders of er zit al een ander op jouw plek.

Een reactie op de vele ‘elektronische’ contacten die we kunnen hebben, is de toegenomen belangstelling voor alles wat met onze zintuigen te maken heeft. Er ontstaat steeds meer behoefte aan warmte en contact, eerlijkheid en originaliteit.

De ziel en het vermogen om van binnen uit te ontwikkelen zijn geen onbekende klanken meer en de zin van het leven is een thema waar we allemaal over mee kunnen praten.

Daarom is het bijna logisch dat er bij een steeds grotere groep mensen zo’n behoefte is aan de helende en ordenende kracht van de Mandalatekenkunst. Hoewel deze kunst al door oude volkeren toegepast en uitgevoerd werd, heeft het in onze tijd aan waarde niets ingeboet. Integendeel zou ik zeggen, de symbolen en de helende werking ervan komen ons, in onze behoefte en verlangen naar overzicht en inzicht in onszelf en de wereld, ruimschoots tegemoet. Het samen ervaren in cursusgroepen heeft bij het ontwerpen en tekenen van Mandala’s een meerwaarde, omdat er vanuit het meditatieve en groepsgerichte er een behoefte aan erkenning en warmte in vervulling gaat.