mandala tekenen noordwijk bedoeling
mandala tekenen noordwijk bedoeling mandala tekenen noordwijk bedoeling

chakracursus

Home Mandala tekenen? Verdiepingscursus Wat is tekenen? Wat is een mandala Wat kun je er mee? Mandalatekencursus? Voor wie? Beginnen met mandalatekenen De grote cyclus Chakracursus bijna vol Keltisch tekenen Numerologie Symboolkaarten Workshops en nieuws Persoonlijke noot Kontakt

Chakracursus september 2017

In je lichaam zijn dertien (voorheen sprak men over zeven) belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

In ons lichaam zijn in feite nog honderden andere van deze energiecentra aanwezig, maar we richten ons in deze cursus op de 13 punten die het belangrijkste zijn.

In deze cursus gaan we dan ook onderzoeken en dieper in op deze energiebanen en energiewielen in en om ons lichaam en we besteden veel aandacht aan alle invloeden die hieraan te grondslag liggen. We tekenen de vorm ervan en besteden ook de nodige aandacht aan de kleuren en het kleuren (als techniek) van elke chakra.

We gebruiken  regelmatig spontane kleur, geur, klank en of tekenoefeningen om ons in te leven en stapjes naar “binnen ” te maken. We werken met verschillende meditatie vormen, geleide meditaties, helende energie in verschillende uitingsvormen, klankvormen, symbolieken en meer. Dit kun je allemaal in je chakra mandala tekeningen opnemen en of gebruiken als ontwerp ideeën.

In de les ontwerpen we dan met elkaar de basistekening van betreffend chakra en werken dit thema verder thuis uit.

Doel is kennis over jezelf opdoen en gezonder en liefdevoller naar je zelf en de wereld om je heen kijken.

Om aan deze cursus deel te nemen is het handig wanneer je al ervaring hebt opgedaan in het mandala tekenen en/of al enige andere vorm van chakrakennis hebt en daar nu het mandala tekenen aan wilt verbinden.

September 2017 zal ik op dinsdagen (van 10.00 uur tot 13.00 uur) deze cursus starten. We komen dan om de drie weken bij elkaar, zodat er voldoende tijd is voor het tekenen en kleuren, en de nieuwe kennis de rust krijgt om te beklijven.

heb je interesse, informeer dan snel of er nog een plaats voor je is. De inschrijvingen voor deze cursus lopen snel vol.