mandala tekenen noordwijk bedoeling
mandala tekenen noordwijk bedoeling mandala tekenen noordwijk bedoeling

Wat kun je met een mandala?

Home Mandala tekenen? Verdiepingscursus Wat is tekenen? Wat is een mandala Wat kun je er mee? Mandalatekencursus? Voor wie? Beginnen met mandalatekenen De grote cyclus Chakracursus bijna vol Keltisch tekenen Numerologie Symboolkaarten Workshops en nieuws Persoonlijke noot Kontakt

Je kunt via boekjes jezelf het mandalatekenen aanleren óf in groepsverband leren ontwerpen, tekenen en kleuren. Ook is het mogelijk alleen naar mandala-afbeeldingen te kijken; dat kan een zekere innerlijke rust bevorderen.

Toch is het niet alleen de innerlijke rust waar het in het mandalatekenen om gaat.

Wanneer je begint met het tekenen en kleuren van mandala’s kan dat een proces op gang brengen waardoor je je eigen creatieve vermogen kunt ontdekken en bevorderen.

Dit creatieve vermogen - ik noem het “het scheppende vermogen” - ligt soms diep verscholen in de mens. Je zet al tekenend een vertaling van het dagelijkse leven in de cirkel. Via de tekentaal en velerlei symbolen kun je met onbekende delen van jezelf in aanraking komen. Hierdoor kan er een dialoog op gang komen, enerzijds over hoe de wereld er bij jou van binnen uitziet en anderzijds hoe jij de wereld ervaart. Je komt steeds dichter bij je eigenlijke kern en je krijgt meer zicht op je eigen levensdoel.