mandala tekenen noordwijk bedoeling
mandala tekenen noordwijk bedoeling mandala tekenen noordwijk bedoeling

starten met mandalatekenen

Home Mandala tekenen? Verdiepingscursus Wat is tekenen? Wat is een mandala Wat kun je er mee? Mandalatekencursus? Voor wie? Beginnen met mandalatekenen De grote cyclus Chakracursus bijna vol Keltisch tekenen Numerologie Symboolkaarten Workshops en nieuws Persoonlijke noot Kontakt

Je kunt op elk moment instappen in een bestaande Mandala cursusgroep

Waar ik voorheen speciaal een cursus voor beginnende mandala cursisten gaf, is mijn ervaring dat er in de loop van de tijd veel veranderd is aan kennis en al "weten". Daarom ben ik van mening dat als jij wilt komen tekenen (ook zonder ervaring) je het in bestaande groepen gemakkelijk oppakt omdat de cyclus van onderwerpen steeds in andere jasjes herhaald worden.

De cursus is opgebouwd vanuit de grote oerbewegingen zoals de cirkel, de golf, de lemniscaat, de spiraal en nog meer. Al deze onderwerpen worden als basis uitgebreid besproken en getekend, zowel spontaan als “technisch”.

Je leert aan de hand van aanwijzingen hoe je een mandala opzet: hoe je deze met een passer, liniaal en driehoek geometrisch vormgeeft.

Er worden ook symbolen uitgewerkt zoals het kosmogram, de zonnemandala, het kruis enz.

Daarnaast leer je ook spontane beelden die uit jezelf naar boven komen drijven, in een vorm of kleur op papier te zetten.

We houden ons ook specifiek met kleur bezig: wat is kleur, wat is jouw kleur, wat kan kleur met je doen? Hoe worden we beïnvloed door kleur in ons voedsel, onze kleding en ons huis? Maar ook: hoe verdeel je kleur en hoe breng je verschillende laagjes kleur over elkaar aan, zodat er een nieuwe tint ontstaat?

Tekentechniek, intuïtieve oefeningen, kleurenkennis en mandala wijsheid wisselen elkaar af. En al doende verbaas je je over jezelf.

Elke bijeenkomst begint met een meditatie: ik noem het aankomen in de ruimte en aankomen in jezelf, alles wat je niet nodig hebt los laten, zodat je met een helder hoofd aan iets nieuws kunt beginnen. Voor sommige mensen kan mediteren onbekend zijn, net als het mandala tekenen zelf en als onwennig gevoeld worden. Maar ervaring heeft mij geleerd, dat het stil worden snel went. De ontspanning die het oplevert werkt door in hart en hoofd en voor veel mensen is dat een weldaad. Het is voor mij dan ook belangrijk om met een meditatie te starten, omdat dit stil worden, meewerkt om ons bewustzijn naar een hoger niveau tillen. Zijn we niet allemaal op zoek naar bezinning en rust in deze steeds snellere veranderende en hectische tijden?

Gedurende de cursus ontdekken we wat bezinning en meditatie voor uitwerking kan hebben op ons leven. Ook dit hoort bij de Mandala wijsheid.

Een cursus Mandala tekenen gaat bij voldoende belangstelling door op dinsdagochtenden en begint om 10 uur tot 12.30 uur, een keer in de 3 weken. Er zijn 5 ochtenden gepland tot eind december. In januari vervolgen we deze met nog eens 5 ochtenden.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes, max. 8 personen en min.4/5 personen.  Voor meer informatie kun je contact opnemen via mijn e-mail, kopje kontakt, of bel me gewoon even op.