mandala tekenen noordwijk bedoeling
mandala tekenen noordwijk bedoeling mandala tekenen noordwijk bedoeling

Persoonlijke noot

Home Mandala tekenen? Verdiepingscursus Wat is tekenen? Wat is een mandala Wat kun je er mee? Mandalatekencursus? Voor wie? Beginnen met mandalatekenen De grote cyclus Chakracursus bijna vol Keltisch tekenen Numerologie Symboolkaarten Workshops en nieuws Persoonlijke noot Kontakt

Mezelf laten meevoeren in de betovering van het mandalatekenen” zou ik bijna mijn lijfspreuk kunnen noemen.

Ik ontdekte dat het mandalatekenen, sinds ik er in 1995 mee in aanraking kwam, mij door zijn brede mogelijkheden niet meer los liet. Dat bleek ook  te zijn, want via deze tekentaal en het bezig zijn met kleur kwam ik tot meer liefde voor mezelf en het besef dat ik dit alles wil delen met en uitdragen naar anderen.

Met heel veel plezier laat ik mensen al jaren kennismaken met het mandala tekenen via cursussen en workshops, op locatie zowel in binnen- als in buitenland.
Mandala tekenen is voor mij veel meer dan geometrische lijnen tekenen en dat komt tot uitdrukking in de manier waarop ik mijn lessen indeel. Jezelf op een andere manier leren kennen en je eigen scheppingskracht (creativiteit) ontdekken via licht en kleur is daarbij mijn uitgangspunt.
De mandala wijsheid vormt een prachtig en wijs kader om zowel het verstandelijke, het spirituele en het kosmische in de mens met elkaar in evenwicht te laten komen.

Mijn levenservaring kreeg ik o.a. door moederschap, het werken in de alfabetisering en vrouwenhulpverlening, gevolgd door scholing op het gebied van kunstzinnige vorming, alternatieve geneeswijzen en psychosociale educatie.
Ook na mijn opleiding tot mandala tekenlerares (Ronde Kunst, Schiedam) ben ik mezelf via scholing blijven ontwikkelen, onder andere aan de Westvest Akademie in Tilburg: Kleuren- Lichtkunde en Orion Pyramidekunde. Opleiding bij de Zonneboom in Leiden, meditatie cursussen. En ik volgde weer enkele jaren de Mandala teken kunst als ondersteuning bij Hanny de Jong. Ook heb ik me op fijn-schilderen gericht bij atelier Yvonne Heemskerk in Voorhout. En dit alles om, als creatief kunstzinnig begeleider, te blijven leren, me te blijven verbazen én nieuwe dingen te ontdekken over mezelf en anderen.

Alle cursussen vinden plaats in Noordwijkerhout.

Ria de Ronde
Mandalatekenlerares
Creatief kunstzinnig begeleider